Незамінні Омега 3, 6, 9

Хто не чув про користь жирних кислот Омега-3-6-9? Напевно, будь-яка людина, що прагне мати здорове і красиве тіло, хоча б у загальних рисах, але ознайомлений з цим питанням. Омега-3-6-9 - це жирні кислоти, які необхідні для адекватного функціонування всіх без винятку систем організму: від кровообігу і дихання до роботи мозку і інших органів. Як багато хто знає, наш організм виробляє більшість необхідних мікроелементів самостійно. Але є такі елементи, які необхідно приймати з правильного і збалансованого харчування. Відносно жирних кислот: існує 2 ключових класу кислот, які не синтезуються організмом самостійно - це омега-3 і омега-6. Вони незамінні і їх отримання із зовні є обов'язковим для життєдіяльності.

Омега-3

Omega 3 Scitec кислоти потрібні в першу чергу для функціонування мозку і ефективної боротьби із захворюваннями серцево-судинної системи. Трьома найважливішими омега-3 жирними кислотами є альфа-ліноленова (лише вона є незамінною, її організм не здатний синтезувати самостійно), ейкозапентаєнова і докозагексаєнова кислоти. Дослідження показали, що альфа-ліноленова кислота може трансформуватися в ейкозапентаєнову, а потім і в докозагексаєнову кислоту. Основне джерело омега-3 - жирна риба, така як лосось, оселедець, сардина і тунець. Вживання омега-3 жирних кислот сприяє поліпшенню роботи організму і допомагає справлятися з такими захворюваннями, як астма, діабет, артрит, остеопороз, шкірними порушеннями, гіпертонією, порушеннями травлення, депресивними розладами і так далі. Не всі, звичайно, люблять жирну рибу, та й при термічній обробці іноді не залишається нічого корисного. Саме в таких випадках на допомогу приходять спортивні добавки або спеціальні лікарські засоби і вітаміни. З огляду на, що споживати з їжею достатню кількість омега-3 жирних кислот найчастіше проблематично, можемо порекомендувати комплекс OMEGA-3 від бренду Scitec Nutrition, що дозволить отримати додатково необхідну кількість корисних жирів.

Омега-6

Омега-6 (лінолева кислота) в поєднанні з омега-3 вкрай важлива для нормального функціонування організму. Цей зв'язок двох посад кислот зменшує ризик серцево-судинних захворювань і значно посилює позитивні ефекти омега-3. Але дані кислоти необхідно споживати в правильних пропорціях і кількостях, інакше вони можуть завдати навіть шкоди організму. Оптимальним вважається вживання омега-6 і омега-3 жирних кислот в співвідношенні 2: 1. Багато хто подумає «якої шкоди може бути від корисних жирних кислот?». Але тут є обмеження. Наприклад, у фастфуді, заморожених або висококалорійних продуктах співвідношення становить приблизно 15: 1. З натуральних продуктів омега-6 можна отримати з насіння, злаків, круп, зеленолістний овочів, а також деяких видів сирого рослинного масла. Також необхідно звернути увагу, що термічна обробка знищує всі корисні властивості жирних кислот, тому необхідно робити упор на олії холодного віджиму. Природно, готуючи будинку, віддавайте перевагу оливковій, соняшниковій, льняному маслу. Ода-дві ложки такого масла в салаті нададуть тільки позитивний ефект і на травлення, і на стан шкіри і волосся.

Омега-9

Омега-9 або мононенасичені олеїнова і стеаринова кислоти не є незамінними жірнимікіслотамі і виробляються організмом самостійно, але не завжди в достатньому обсязі. Омега-9 жирні кислоти відіграють важливу роль у забезпеченні здоров'я серцево-судинної системи, підтримці нормального рівня холестерину і підвищення ефективності роботи імунної системи.

Навіщо приймати омега-3-6-9?

Омега 3-6-9 надзвичайно важливі для повноцінного безперебійного функціонування організму. Крім того, вони відповідають за стан волосся, шкіри та нігтів. Більш того, вони виконують транспортну функцію і переносять вітаміни A, D, E і K в кров. Найчастіше з харчуванням неможливо отримати необхідну кількість жирних кислот, тому оптимальним рішенням становітсяіх прийом у вигляді спеціальних добавок.

Omega 3 scitec